Appelsorbet met calvados

spoom


Bereiding

Schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snijd in partjes. Besprenkel met citroensap. Zet de appels met een beetje water, suiker en glucose op en laat gaar koken. Pureer de massa met de staafmixer en laat afkoelen in de vriezer, kijk af en toe voeg nu de prosecco toe, doe de koude massa in de ijsmachine tot het een stevige massa is. Maak met behulp van eiwit een randje langs de champagne glazen en haal door de rode suiker. Doe een bolletje ijs in het glas en schenk de prosecco erover, voeg een vleugje calvados toe.

Serveren

In een champagne glas. Geef er een lange dessert lepel bij.

Ingrediënten

  • 1,5 kg Goudrenetten
  • 250 g Glucose
  • 100 g Suiker
  • 2 dl Prosecco
  • Calvados
  • Sap van 1 citroen
  • 1 ei
  • Rode suiker
  • 2 Flessen Prosecco