ASSIEVRUCHTENCREME OP FRAMBOZEN COULIS MET GEGLACEERDE BANAAN

nagerecht


Bereiding

de in schuine plakken gesneden bananen (3 plakken p/p) glaceren in 0,2 l puree met daarin de fijn gesneden rode pepers(zonder pitten), licht verwarmen. Voor de creme de puree met de suiker mengen, de geweekte gelatine oplossen in een beetje verwarmde puree .De geklopte slagroom er onder spatelen en de ringen van doorsnede 4 cm ermee vullen(met de spuitzak) tot 1 cm onder de rand, want hierop komt straks de passievruchten puree spiegel. Nu laten opstijven in de koeling. Als je de ring eerst van binnen bekleed met een strook dik plasticfolie( ligt in de lade) komt de creme mooier en gemakkelijker uit de ring.Intussen de passievrucht spiegel klaar maken door de geweekte gelatine met een beetje warme puree op te lossen.Eventueel suiker toevoegen naar maak. Als de creme stijf geworden is dan de spiegel er boven op gieten en verder laten opstijven.  De ontdooide frambozen iets opkoken met de suiker en door de zeef wrijven zodat er een mooie coulis ontstaat.

Opmaak

Druk de creme uit de ring en verwijder de folie Maak eerst een spiegel van de coulis die iets groter is dan de doorsnede van de ring, zet dan in het midden de creme en trek met een mesje een streep uit de couli zodat er een steeltje ontstaat Leg 3 schijfjes banaan tegen de rand met een beetje vruchtvlees van de passievrucht en ernaast 3 frambozen met een munt blaadje.

Ingrediënten

Voor de creme

  • 0,5 l passievruchtpuree
  • 0.8 l geklopte slagroom
  • 250 gr suiker
  • 7 bl gelatine(a 4 gr)

voor de passievrucht spiegel

  • 0,5 l passievruchtpuree
  • 3 bl gelatine
  • voor de coulis
  • 1 kg diepvries frambozen
  • 250 gr suiker

voor banaan

  • 0,2 l passievrucht puree
  • 6 bananen
  • 2 rode pepers
  • 6 verse passievruchten
  • 1 doosje verse frambozen
  • munt blaadjes voor garnering