Belgische kazen terrine

nagerecht


Bereiding

Meng de boter, de Wijnendale kaas en de Bleu in de keukenmachine tot een romige massa.Rasp de Oude Brugge met een grove rasp en spatel deze door de romige massa (niet in de keukenmachine). Kies een passende terrine (smal) en bekleed deze met verhoudfolie.

Gedroogde vruchten

Snijd de gedroogde vruchten in plakjes. Bedek de binnenkant van de vorm met plakken Loo-kaas.

Leg onderin een laagje romige kaasmassa, vervolgens een laagje gedroogd fruit, herhaal dit tot 3 lagen en eindig met een laag romige kaasmassa. Bedek met de resterende plakken Loo-kaas. Zet de terrine in de koeling om op te stijven (min 2 uur). Een half uur voor opdienen uit de koeling halen

Uitserveren

Snijd 16 plakken van de terrine en plaats deze op passende bordjes. Trek op de terrine een streep van de vijgen-dipper en serveer uit.

Ingrediënten

 3 kazen

  • 100 gr Bleu Auvergne
  • 240 gr Wijnendale kaas
  • 400 gr Oude Reypenaer
  • 250 gr Loo-kaas in plakken

Gedroogde vruchten

  • 300 gr gedroogde vruchten (vijgen, pruimen en abrikozen)
  • 1 potje vijgen-dipper 190 gr.
  • 250 gr boter