Black pepper Angus ribeye met Merlot

hoofdgerecht


Bereiding

Met de sticky rice direct beginnen

Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees in gelijkmatige stukken van 15 gr. Bestrooi het vlees licht met zout en versgemalen zwarte peper. Meng het water met de maizena en de HP saus. Alles goed mengen en wegzetten. Pel de knoflooktenen, kook 5 minuten in water, blancheer ze. Bak de knoflooktenen bruin in olie en zet weg.

Saus

Kneus de zwarte peper in een vijzel.

Saus 1: Roerbak de gekneusde zwarte peper in een droge pan, voeg de boter toe en daarna olie. Tomatensaus, worcestersaus, kippenbouillonpoeder en Maggie toevoegen. Kook totdat de saus dik is en glanzend. En totdat deze aan de lepel blijft hangen. Wegzetten.

Maak de lente-ui schoon en snijd in grove stukken. Pel de rode ui en snijd in grove stukken. In een schone pan de rode uien en lente-ui garen in 2 theelepels water en olie, dan zeven. Roerbak de rib-eye op hoog vuur in olie, zorg ervoor dat alle kanten bruin worden. Bak zeer kort, het vlees mag niet doorgebakken worden.

Verwarm saus 1 en voeg de rode wijn toe. Voeg ook de rode ui, de lente ui en de knoflook. Goed mengen met het vlees zodat de sausmassa al het vlees bedekt. 

Rijst

Laat de rijst drie uur weken in water met wat zout en verpak het in een linnendoek. Stoom het in een stoompan voor 20 minuten. Giet de rijst af.  Rol de rijst in plasticfolie en vorm het als een worst van 3 cm. Leg in de warmhoud kast. Snijd er voor het serveren plakjes van 2 cm. breed.

Glasnoedels frituren in arachideolie op 200 graden, om te garneren

Kook de harricots vert beetgaar.

Afwerking

Leg een bergje van de blokjes black Angus op het voorverwarmde bord, Harricots verts en schijfjes sticky Rice erbij schikken. Garneren met gefrituurde glasnoedels .

Ingrediënten

  • 1,6 kg black angus rib-eye. 125 gr. pp
  • 35 gr maizena
  • 140 ml. water
  • 3 eetl. HP saus
  • 160 gr. knoflooktenen

Saus

  • 300 g lente ui
  • 400 g rode ui
  • 320 ml Merlot
  • 100 ml. arachideolie
  • 50g zwarte peper
  • 100 g roomboter
  • 800 ml tomatensaus
  • 35 g maggi
  • 100 gr Worcestershire saus
  • 20 gr kippenbouillon poeder
  • 100 gr witte suiker

Rijst

  • Thaise sticky rice
  • 1 pak
  • zout

Glasnoedels

  • 1 pak
  • 400 gram harricots vert