Chocolade aardbeien, blauwe bessen en kruim, aardbeiensorbetijs, aardbeien bavarois en kokosslagroom

nagerecht


Bereiding

De chocolade aardbeien en blauwe bessen

Smelt 200 gr Chocola tot 40 graden, eventueel au bain marie, pas op, er mag geen water bij de chocola komen.Temper daarna de temperatuur terug naar 32 graden met de ongesmolten chocola.Prik in het kroontje van de aardbei een sateprikker en haal de aardbeien door de chocola leg op bakpapier om te stollen. Werk snel. Eventueel tussendoor voorzichtig weer opwarmen niet warmer dan 32 graden.De blauwebessen ook met een sate prikker door de chocola halen. 3 per persoon.De choc aardbeien en bessen op het bakpapier in de koeling plaatsen tot uitserveren.

Het aardbeien sorbetijs

Maak de aardbeien schoon en pureer deze in de maaimix. Passeer de pulp door een zeef. Los de suiker in het water op en voeg toe aan het aarbeien mengsel samen met de prosorbet en de aardbeien likeur en het sap van een halve citroen. Draai ijs in de kleine ijsmachine.

De aardbeien bavarois

Maak de aardbeienschoon en pureer deze in de maaimix. Passeer de pulp door een zeef. Week de gelatine blaadjes in koud water. Verwarm 125 gr slagroom en los de gelatin hierin op klop de overige 125 gr slagroom stijf . Klop de eiwitten met de suiker stijf in de kitchenaid. Meng het slagroom /gelatin mengsel als deze koud is geworden met de aardbeien pulp. Wacht tot dit mengsel gaat geleren, spatel dan de geslagen slagroom en de eiwitten door het mengsel als laatste de met een mes in kleine stukjes gehakte chocola toevoegen. Laat opstijven in de koelkast eventueel even in de vriezer plaatsen.

De kokos slagroom

Voeg ingrediënten samen en klop tot stevige pieken. Doe dit mengsel in een spuitzak en leg in de koeling.

Het chocolade kruim

Kneed alle ingrediënten samen tot een rul en korrelig geheel ontstaat. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in de oven op 140 graden in ongeveer 15 minuten.

Afwerking en uitserveren

Maak het bord op met alle ingrediënten zoals op de foto, garneer met Atsina cress.

Ingrediënten

Voor de chocolade aardbeien en blauwe bessen:

  • 18 kleine aardbeien
  • 250 gr blauwe bessen
  • 400 gr Callebaut 70 pct chocola

Voor het aardbeien sorbet ijs

  • 400 gr Aardbeien
  • 150gr suiker
  • 150ml water
  • 1 eetlepel=15gr prosorbet
  • 25 ml aardbeien likeur
  • 1 citroen

Voor de aardbeien bavarois

  • 300 gr aardbeien
  • 5 blaadjes=6,75gr gelatine
  • 3 eiwitten
  • 250 gr slagroom
  • 60 gr suiker
  • 50 gr Callebaut 70 %

Voor de kokos slagroom

  • 250 g slagroom
  • 75 g suiker
  • 50 g kokosmelk

Voor het chocolade kruim

  • 150 g bloem
  • 115 g boter
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 40 g cacaopoeder

 Afwerking

  • 2 bakjes Atsina Cress
  • 18 aardbeien (halveren)