Chocoladecrèmebombes met lasagne van mango en kokosmousse en met vanille-ijs

nagerecht


Bereiding

Bombes

Verhit de room en laat de chocolade hierin smelten en afkoelen.Sla de eieren luchtig op met de suiker en een snufje zout.Spatel de opgeslagen eieren en de crème fraîche door de afgekoelde room.Spoel de kopjes goed om met koud water en vul ze met de chocolademassa.Zet het geheel 2 uur in de koeling.

Glazuur

Week de gelatine in koud water.Breng 150 gr.suiker met 150 gr.water aan de kook,laat de suiker al roerend oplossen en wat afkoelen.Verhit 2 dl.water en voeg achtereenvolgend cacaopoeder,chocolade en suikerstroop toe.Roer glad,haal van het vuur en voeg de gelatine toe.Roer goed door.Stort de bombes op een bord(verwarm de kopjes even in een bak met warm water).Schenk het glazuur over de bombes en strijk glad.Koel wegzetten.

Lasagne

Week de gelatine in koud water,verhit de kokosmelk met de Malibu en laat wat afkoelen.Los de gelatine hierin op.Sla het eiwit met de helft van de suiker luchtig op.Sla ook het eigeel met de resterende suiker op.Klop de slagroom lobbig.Spatel het afgekoelde kokosvocht door de room.Spatel dan het eigeel erdoor,gevolgd door het eiwit en het citroensap.Giet de mousse op een plateau en zet in de koeling om op te stijven.Verhit het mangosap met de agar-agar.Giet op een plateau en zet in de koeling om op te stijven.

IJs

Zet eerst een glazen schaal op de bodem van de vriezer,dus de bak eruit halen.

Snijd de vanillestokjes in de lengte open en leg ze in de melk.Breng de melk aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.Schraap de vanille uit de stokjes en voeg dit schraapsel toe aan de melk.Klop 6 eigelen samen met de kristalsuiker tot een lichtgeel schuimig mengsel.Voeg de melk beetje bij beetje aan het eigeel mengsel toe.Doe alles in een pan en laat het mengsel au-bain-marie al roerend iets binden(niet warmer dan75-80°).Meng de basterdsuiker door de slagroom en klop deze lobbig. Meng de slagroom door de melk met het eigeelmengsel. Laat het geheel in koud water afkoelen.Draai er ijs van als het mengsel koud genoeg is.

Afwerking en presentatie

Steek uit de mangogelei en de kokosmassa vierkantjes of rechthoekjes en bouw zo om en om een lasagne op.Zet ernaast de chocoladebombe en op een kletskop(voor- gerecht) een bolletje ijs.

Ingrediënten

Bombes

  • 6 eieren
  • 75 gr.kristalsuiker
  • 3 dl.room
  • 3 dl.crème fraîche
  • 600 gr.pure couverture
  • zout
  • 15 kleine kopjes

Glazuur

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 60 gr cacaopoeder
  • 150 gr.pure couverture
  • 150 gr.kristalsuiker
  • 150 gr.water
  • 2 dl.water

Lasagne

  • 2,5 dl.kokosmelk
  • 1,25 dl Malibu
  • 125 gr kristalsuiker
  • 2,5 dl room
  • 40 gr.eidooier
  • sap van 1 citroen
  • 60gr.eiwit
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 7,5 dl gezeefd mangosap
  • 5 gr.agar-agar

IJS

  • 4 dl.volle melk
  • 4 dl.room
  • 6 eierdooiers
  • 110 gr.kristalsuiker
  • 220 gr.witte basterdsuiker
  • 2 vanillestokjes