Crème d’ Anguilles // Licht gebonden palingsoep

tussengerecht


Bereiding

Was de groenten en snijd in kleine stukken.

Zet de karkassen van de parelhoenders met 3l. water op in de snelkookpan en breng aan de kook.Schep het schuim eraf.

Voeg dan de groenten en kruiden toe , sluit het deksel en laat 45 minuten zachtjes trekken .Vervolgens zeven met gebruik van een neteldoek.Ontvel de palingen en verwijder de graat.Snijd er pp.3 stukjes van 3 cm. af en leg opzij.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de palinghuid, graten en koppen toe, evenals de witte wijn.Laat het geheel 1uur zachtjes koken met deksel op de pan.Verwijder via een zeef de huid en koppen.

Maak van de room en de dooiers een liaison.

Meng wat warme soep door dit mengsel en roer dit mengsel weer terug in de soep (niet meer laten koken om schiften te voorkomen !! ).Verhit vervolgens de soep ( niet koken!) tot deze licht gebonden is en maak af met Worchester, een weinig kerrie en zout.Steek 16 rondjes van 4 cm uit het brood en rooster deze.

Leg er een stukje paling op.

Uitserveren

Giet de soep in een voorverwarmd diep bord en leg 2 stukjes paling en het rondje brood met paling op de rand van het bord. Leg in het midden van de soep een takje peterselie.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 3 peterseliestelen
  • 2 stukjes foelie
  • 5 kruidnagelen
  • 3 laurierblad
  • 3 takjes thijm
  • 10 (gekneusde)  peperkorrels
  • 800 gr. gerookte paling
  • 4 dl. witte droge wijn
  • 3 dl. Slagroom
  • 8 eierdooiers
  • Worchestersaus
  • Kerriepoeder
  • 1 bosje peterselie
  • 1 casinobrood