Eendenbout met Hollandse twist

Voorgerecht


Verwarm de oven voor op 180℃ (geen vocht). Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes.
Gaar de pompoen in een braadslee met scheut olie in 30 minuten, de pompoen moet ruim gaar zijn.
Plet de pompoen met een vork en meng met 40 gr boter.
Kruid met peper, zout en vierkruidenpoeder.
Houd warm.

Verkruimel de speculaaskoekjes en biscuitjes.
Voeg de bloem en de rest van de boter toe.
Meng door elkaar en spreid uit op een bakplaat belegd met bakpapier.
Bak circa 15 minuten in de oven.
Verhit een braadpan op laag vuur en warm de gekonfijte eendenbout.
Draai regelmatig tot het vet gesmolten is.
Verwijder het vel en trek het vlees in kleine reepjes.

Frituur de blaadjes peterselie in laagje olie.

Opmaak
Neem een ring (6 cm), verdeel het vlees onderin de ring en druk licht aan, maak een 2 e laag met de pompoen en kruimel de speculaas crumble eroverheen.
Leg de gefrituurde peterselie er bovenop.
Verwijder de ring.

1 fles pompoen
80 gr boter
5 gr vijfkruidenpoeder
7 speculaaskoekjes
7 biscuitjes
20 gr bloem
olijfolie
4 gekonfijte
eendenbouten

1 bos peterselie
arachideolie