Espuma van verse kaas en ananas

nagerecht


Bereiding

Breng de witte wijn met de 300 g suiker en de fijn gesnipperde pepertjes en de 3 el in dunne plakjes gesneden gember aan de kook. Haal van het vuur en laat een half uur afkoelen. Zeef en laat verder afkoelen.

Schil de ananas goed en snij deze tot de kern in zeer kleine blokjes. Voeg de gezeefde wijn bij de blokjes.

Voeg de 200 g suiker bij de verse kaas en klop tot de suiker volledig is opgelost. Week de gelatine in koud water. Breng de room aan de kook en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Voeg room bij het kaasmengsel. Doe het mengsel in een sifon met glad mondstuk en zet deze onder druk. Schud stevig en zet koud weg in de koelkast.

Chocolade schilfers

Smelt de chocolade au bain-marie Laat de choc niet warme worden dan omstreeks 32 gr. Trek met een verfborsteltje 32 stuks ca. 3,5 cm brede streepjes van 4 cm. op bakpapier. Rasp op 16 stuks witte chocoladeschilfers en strooi op 16 stuks wat fleur de sel. Laat hard worden in de koelkast.

Uitserveren

Schep het fruit met jus in een diep bord., Schud de sifon nogmaals goed op en spuit de espuma van verse kaas op het fruit.

Werk af met de chocolade, een blaadje munt en serveer uit.

Ingrediënten

  • 1 ltr. witte wijn
  • 300 g suiker
  • 2 ananas
  • 2 kleine gedroogde chilipepertjes
  • 3 el verse gember
  • 1000 g volle verse kaas ( kwark )
  • 200 g suiker
  • 10 g gelatine
  • 4 dl room

Chocolade schilfers

  • 400 gr pure chocolade Callebaut.
  • 1 reep witte chocolade
  • fleur de sel

Uitserveren

  • 1 bosje munt