Langoustinebouillon

soep


Langoustinebouillon

Snijd de winterpeen, prei, ui, knoflook en sjalotjes klein.

Fruit de schalen van de langoustines in olijfolie, voeg de gesneden groenten toe en stoof het geheel een paar minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de laurier toe, even laten meestoven. Afblussen met de witte wijn.

Voeg 1½ liter water en de visbouillonblokjes toe en laat 20 minuten rustig trekken op zacht vuur.

Zeef de bouillon. Passeer door een kaasdoek. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de kookroom met de Pernod en een snufje zout met de staafmixer schuimig.

Serveer de hete bouillon in kleine glaasjes, Schep er voorzichtig een schuimkraag op met behulp van een lepel.

Ingrediënten:

  • schalen van de langoustines
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 4 laurierblaadjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 visbouillonblokjes
  • zout en peper
  • 3 dl kookroom
  • 1 bg Pernod
  • snufje zout