Lasagne van mango en mandarijn, Beignets met chocolade en Earl-Greyijs

nagerecht


Bereiding

Beignets

Laat het steranijs, de opengesneden en uitgeschraapte vanillestokjes, kaneelstokjes, de citroenschil en sinaasappelschil 30 min. trekken in warme melk. Passeer de melk, voeg de boter toe en breng de melk aan de kook. Roer er de gezeefde bloem door en laat de massa op een laag vuur gaar worden. Haal de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Bedek het beslag langs de bodem en zijkant van ronde Flexi vormpjes, zodat het midden van elk vormpje vrij van beslag blijft. Vul de vormpjes daarna met gesmolten couverture. Laat de couverture in de koelkast opstijven. Dek vervolgens de vormpjes af met de rest van het beslag en maak mooie ronde bolletjes. Vries vervolgens in.

Earl-Greyijs

Breng de melk aan de kook, voeg de thee toe en laat de melk 3 min van het vuur af trekken. Zeef de melktee, voeg de suiker en eidooier toe en verwarm de compositie tot 82 °C. Laat de compositie afkoelen, meng de room erdoor en draai er ijs van.

Lasagne

Breng de suikersiroop met de mangopuree aan de kook, voeg de agar agar toe en laat nog even doorkoken. Giet de gelei op een plateau(s) en laat het zo dun mogelijk uitvloeien. Laat de gelei afkoelen en steek met de rechthoekige vormpjes 48 plakken uit. Bewaar de rest.

Mangosaus

Gebruik van 4 mandarijnen de zestes en konfijt deze in suiker water.
Schil de mandarijnen royaal, zodat er geen wit meer aan zit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en laat de partjes uitlekken. Schil de mango’s en snijd deze brunoise. Smelt 120 gram van de overgebleven mangogelei en meng dit door de mandarijnen en mango.Meng de mangopuree met de suiker.

Smelt de chocolade en stort dit op een siliconen matje. Bewerk het met een paletmes zodat er een hele dunne plak ontstaat. Maak 16 schotjes.

Opmaak

Haal de beignets uit de vriezer. Druk de beignets uit de vormpjes en frituur ze 3 minuten in olie van 180 °C. Rol de beignets door de basterdsuiker.
Leg een plakje mangogelei in de rechthoekige steker (3,5cm-9cm), vul deze met de een beetje vruchten dek af met een gelei, weer een beetje vruchten en dek af met gelei (elke lasagne heeft 3 geleitjes en 2 lagen vruchten). Boven op de lasagne garneren met zestes en pistachenoten. Schep(spuit) de saus op de borden en leg de beignets ernaast. Leg de lasagne naast de beignets. Vul aan met een mooi bolletje ijs en een plakje witte chocolade.

Ingrediënten

Beignets

  • 3 steranijs
  • 1,5 vanillestokje
  • 3 kaneelstokjes
  • 1,5 geraspte citroenschil
  • 1,5 geraspte sinaasappelschil
  • 4,5 dl volle melk
  • 225 gr boter
  • 225 gr bloem
  • 6 eieren
  • 225 gr chocolade couverture

Earl-Greyijs

  • 4,5 dl volle melk
  • 45 gr Earl-Greythee
  • 330 gr suiker
  • 270 gr eidooier
  • 6 dl room

Lasagne

  • suikerwater
  • 60 gr suikersiroop (60 gr water en 60 gr suiker)
  • 500 gr mangopuree
  • 6 gr agar agar
  • 24 mandarijnen
  • 2 mango’s

Mangosaus

  • 100 gr mangopuree
  • 10 gr suiker
  • 100 gr witte chocolade couverture

Opmaak

  • witte basterdsuiker
  • 100 gr gehakte pistachenoten