Pompoentaart met mangosorbet en yoghurt

Nagerecht


Maak de pompoen schoon en snij in blokjes. Gaar de pompoen 30 minuten in een oven (175 graden) en doe over in de blender. Voeg de pumpkin spice syrup toe en draai glad. Voeg de rest van de ingrediënten en draai tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met zout en suiker.
Beboter taartvorm en bekleed met bladerdeeg. Prik het bladerdeeg in met een vork en leg een stukje bakpapier erop. Verdeel bonen over het papier en bak de bodems 6 minuten af in een oven van 200°C. Verwijder de blinde vulling, waarna bodem nogmaals 5 minuten in de oven moet. Giet dan het pompoenbeslag op de bodem. Bak de taart 35 minuten af in een oven van 175°C en laat afkoelen op een rooster. Snijd in 16 punten.

Maak suikersiroop door 300 gram suiker op te lossen in 300 ml kokend water.
Wel de gelatine in ijskoud water. Meng mangocoulis met de siroop en verwarm een klein beetje in een pannetje. Los de gelatine op in de warme mango en meng met de rest van de coulis. Draai er sorbet van in de ijsmachine. Maak bolletjes van de sorbet en laat verder opstijven in de vriezer.

Maak suikersiroop door 50 gram suiker op te lossen in 50 ml kokend water.
Meng alle ingrediënten en giet in de spuitfles. Breng op druk met 2 patronen en schud krachtig. Zet in de koeling tot gebruik.

Hak hazelnoten fijn en snij gemberbollen in kleine brunoise. Snij de koude boter in blokjes. Kneed boter, suiker, bloem en zout tot een kruimeldeeg. Meng de hazelnoten en gember door het deeg. Verdeel het kruimeldeeg over een stuk bakpapier en bak het goudbruin in een oven van 175°C. laat afkoelen en krokant worden.

Eindbewerking en presentatie
Snij de mango’s in kleine brunoise. Maak een rondje mango en een hoopje crumble op de borden. Spuit yoghurtschuim op de mango en plaats een bolletje sorbet op de crumble. Plaats de pompoentaart op de borden.

Ingrediënten:

Pompoentaart
1000 gr flespompoen
2 dl pumpkin spice syrup
5 dl slagroom
6 eieren
60 ml bruine rum
60 gr david rio
tiger spice
chai
snufje zout
10 vellen
bladerdeeg
1 kg droge bonen

Mangosorbet
500 gr mango coulis
300 ml water
300 gram suiker
7 gram bladgelatine

Yoghurtschuim
50 ml water
50 gram suiker
3 dl griekse yoghurt (10% vet)
2 dl slagroom
2 patronen

Crumble
50 gr hazelnoten
50 gr gemberbol
50 gr suiker
100 gr koude boter
150 gr bloem
snuif zout
2 mango’s