Salade van appel met soft shell krab en panna cotta van avocado

voorgerecht


Bereiding

Avocado panna cotta’s

Direct mee beginnen!

Week het gelatineblaadje in koud water. Verhit de melk, haal de pan van het vuur ,knijp het gelatineblaadje uit en roer het door de hete melk.Laat afkoelen in heel koud water. Pureer avocado vruchtvlees net voor het geleren met de afgekoelde melk, de slagroom, komijn, limoensap en zout naar smaak tot alles fijn en gemengd is. Doe in een spuitzak en vul de vormpjes. Verdeel het mengsel over ronde siliconenvormpjes en laat afgedekt opstijven in de koelkast. Minimaal 2 uur, check tussendoor, zo nodig even in de diepvries

Passievruchten chilisaus

Lepel de passievrucht uit. Doe alle ingredienten, behalve de maizena, in een kleine pan en breng aan de kook. Zet het vuur lag en laat ongveer 15 minuten sudderen. Meng de maizena met 8 eetlepels water tot een papje, voeg toe en laat de saus nog even sudderen (3-5 minuten) Voeg zout naar smaak toe en laat afkoelen.

Vinaigrette

Rasp de gember, druk de gemberrasp (in puntzeef) uit en vang het sap op. Voeg hiervan 4 theelepels toe aan de overige ingredienten en doe in een afgesloten pot /jampot en schut goed.

Appelsalade

Maak de salade niet te lang voor het uitserveren. Rooster de amandelschilfers. Snijd de bieslook in stukjes van 5 cm. Snijd de appels(ongeschild) in luciferdunne reepjes, doe citroensap erover en voeg in een niet metalen kom samen met amandelen en de bieslook.Schep het geheel om met de vinaigrette naar smaak en de limoenschil.

Krab

Laat de krab uitlekken en dep zeer droog voor ze in de olie gaan. Verhit de olie tot 190 graden. Maak ze indien nodig schoon: knip ogen en bek er af , til de zijkanten omhoog en knip het “ hooi” weg. Haal aan de onderkant het uitstulpsel weg. Laat ze op een schuimspaan in de olie zakken Frituur ze circa 2 a 3 minuten, het krabvlees moet stevig aanvoelen. Laat voorzichtig uitlekken op papier/ eventueel licht aandrukken om overtollig vet te verwijderen.

Breek de pappadums in 8- 10 stukjes. Frituur de pappadums.

Maak het krabvlees naar smaak aan met mayonnaise of enkele lepels passievruchten chilisaus.

Leg vlak voor het uitserveren het krabvlees op de pappadums zodat ze deze hun knapperigheid behouden.

Uitserveren

Leg de krab(indien mooier op de kop serveren !), de appelsalade , 2 pappadums en 2 pannacotta’s op het bord en lepel de passievruchten chilisaus over en rond het gerecht,

Ingrediënten

Avocado panna cotta’s

  • 8 gelatineblaadjes
  • 200 ml melk
  • 400 gr avocado(3 st.)
  • vruchtvlees
  • 240 ml slagroom
  • 1 tl komijnzaad, geroosterd en fijngemalen
  • 1 limoen zout naar smaak

Passievruchten chilisaus

  • 10 passiesvruchten
  • 200 gr suiker
  • 1 tl gedroogde chilipoeder
  • 4 tl maizena

Vinaigrette

  • jampot
  • 0,5 dl citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el honing
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 5 cm gember

Appelsalade

  • 2 kleine rode appels
  • 2 kleine groene appels
  • 80 gram bieslook
  • 3 limoenen
  • 4 el geschaafde amandelen

Krab

  • 16 soft shell krabben
  • zonnebloemolie om te frituren

 

  • 32 mini pappadums
  • 325 gram gepocheerd krabvlees