Slakjes met gorgonzola-sambucadip en pompoenflan

Tussengerecht


Bereiding

Pompoenflan

Verhit de olijfolie en bak de pompoenblokjes even aan.

Blus de pompoenblokjes af met de witte wijn, voeg de laurier en fijngehakte knoflook toe.

Laat het geheel stoven op lag vuur tot de pompoen gaar is en de wijn is ingekookt.

Verwijder het laurierblad en pureer het mengsel.

Snijd voorzichtig het kapje van de eieren. Doe de inhoud en de room bij de pompoenpuree en meng alles goed. Breng op smaak. Was de lege eierschalen en vul ze met het pompoenmengsel. Zet ze in een eierrekje, dek ze af met wat folie en stoom ze ca. 30 min., of tot de vulling stevig is.

Gorgonzola-sambucadip

Verhit de olijfolie.

Bak de fijngehakte pancetta, knoflook en sjalotten even op hoog vuur in de hete olie.

Blus het mengsel af met sambuca.

Voeg gorgonzola en room toe.

Breng het mengsel al roerend op laag vuur aan de kook. Roer tot de kaas gesmolten en de saus lobbig en dik is. Schep de saus om met de gehakte peterselie en geschaafde amandelen.

Maak op smaak met zout en peper.

Slakjes

Doe de slakjes in een pannetje met jus de veau en warm ze op. Steek 3 slakjes aan een cocktailprikker. Verdeel de warme gorgonzola-sambucadip over de 15 glaasjes. Leg op ieder glaasje een prikker met de slakjes. Zet een eierdopje met de pompoenflan er naast. Garneer met crostini.

Crostini

Plakken van het brood licht insmeren met olijfolie en knoflook.

Licht roosteren onder de salamander.

Ingrediënten

Pompoenflan

  • scheut olijfolie
  • 500 gr flespompoen in kleine stukjes
  • 3 bg droge witte wijn
  • 3 verse laurierbladen
  • 3 knoflooktenen
  • 15 middelgrote eieren
  • 3 dl slagroom
  • fijn zeezout
  • zwarte peper gemalen

Gorgonzola-sambucadip

  • scheut olijfolie
  • 400 gr pancetta
  • 5 knoflooktenen
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 3 bg sambuca
  • 350 gr gorgonzola
  • 6 dl slagroom
  • 8 el bladpeterselie
  • 100 gr amandelen
  • fijn zeezout
  • zwarte peper gemalen

Slakjes

  • 45 slakjes
  • 4 dl jus de veau

Crostini

  • 2 italiaanse broden
  • olijfolie
  • knoflook