Spinaziesoepje

Soep


KIPPENBOUILLON

Haal het vel en vet van de kip. Breng de kip in 3 liter water aan de kook en voeg vervolgens de fijn gesneden groente en de kruiden toe. Laat 3 uur trekken.

Zeef de bouillon.

SOEP

Zet de eieren op in koud water en kook ze in 8-10 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze grof en houd ze apart.

Rooster de pijnboompitten goudbruin.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Bak een kwart van de spinazie tot deze geslonken is, schep in een kom en herhaal dit tot alle spinazie gebakken is.

Verhit een scheutje olie in de pan van de spinazie en fruit de ui, knoflook en stelen van de koriander circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met komijnpoeder en peper.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Klop de room lobbig en werk de zachte geitenkaas erdoor.

SERVEREN

Opdienen in fluitjes.

Verkruimel de eieren en verdeel deze over de fluitjes.

Vul de fluitjes met de soep tot 3 cm onder de rand. Vul daarna verder af met het room-kaas mengsel en werk het af met pijnboompitten en een takje koriander.

Geef er een sorbetlepel bij.

Kippenbouillon:

  • 2 kg. Soepkip
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 witte peperkorrels
  • 4 takjes tijm
  • 3 stukjes foelie

Soep

  • 5 eieren
  • 130 gr pijnboompitten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 takjes koriander
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 1,5 kg bladspinazie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 liter bouillon
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 100 ml room