Taartje van mascarponemousse met aardbeien

nagerecht


Bereiding

Biscuitdeeg. Ei-dooiers en suiker au bain marie loskloppen en daarna koud kloppen. Bloem en maïzena zeven en dit onderspatelen bij het eigeel. Als laatste de stijf geslagen eiwitten er luchtig doorheen spatelen.Dit uitgieten op een bakplaat met bakpapier en afbakken op 180 graden in een voorverwarmde oven.Het biscuit is goed als het lichtbruin van kleur is en als je er op drukt moet het terugveren.

Afdekgelei

Breng sap met water en suiker aan de kook en los hierin de vooraf geweekte gelatine in op.Neem metalen vormpjes.Leg hierin een rondje van het biscuitdeeg onderin en besprenkel met Triplesec.Halveer een aantal aardbeien en zet deze rechtop langs de kant. Ze mogen niet boven de vorm uitsteken.Schik vervolgens wat aardbeistukjes op de biscuitbodem.Vul verder af met het mascarponemengsel en laat nog wat ruimte over voor de afdeklaag. Plaats de taartjes zonder afdeklaag in de snelvriezer.Giet de gelei over het taartje zodat er een mooi afdeklaagje ontstaat.

Mascarponemousse

Week de gelatine voor de mascarponemousse in koud water. Warm het water op en voeg 120gr suiker toe zodat er een stroop ontstaat. Los hier de uitgeknepen gelatine in op.Klop dit mengsel zeer snel onder de mascarpone en voeg citroensap toe.Klop eiwitten met 45 g suiker stijf. Klop de room stijf en meng het onder het mascarponemengsel. Spatel het eiwit er luchtig onder.

Presentatie

Plaats het taartje op een bord en garneer af met een stukje aardbei en een muntblaadje. Strooi wat poedersuiker op het bord en leg er wat aardbeitjes en een toefje geslagen room naast.

Ingrediënten

biscuitdeeg

  • 5 st Eieren- gesplitst
  • 150 g Suiker
  • 60 g Bloem
  • 40 g Maïzena
  • 1 kg Aardbeien
  • Triple sec Zuiddam
  • Poedersuiker
  • 2 dl Slagroom
  • bos Muntblaadjes

Afdekgelei

  • 3 dl Aardbeiensap
  • 1½ dl Water
  • 3 el Suiker
  • 9 g Gelatine

mascarponemousse

  • 9 g Gelatine
  • 90 g Water
  • 120 g Suiker
  • 250 g Mascarpone
  • 1 st Sap van citroen
  • 3 st Eiwitten
  • 45 g Suiker
  • 4,5 dl Slagroom