Tartaar van van lamshaas met gefrituurde kwartel ei, verse spinazie en wasabi-mosterd mayonaise

voorgerecht


Bereiding

Kwartelei

Kook de kwarteleieren in 3 â 4 minuten hard. Laat ze schrikken met koudwater en pel ze. Wentel de eieren door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en dan door de panka. Eidooiers bewaren voor de tartaar. Vlak voor het uit serveren kwarteleieren in pan met de olie goudbruin frituren.

Tartaar lamshaas

Droog de lamshaas goed af, ontvlies ze en snij in zeer fijne brunoise. Snij de lenteui in vieren overdwars en vervolgens in zeer fijne ringetjes. Rits de tijmtakjes af en snij de blaadjes fijn. Vermeng ¼ van het vlees met de ui/lenteui, de tijm, eierdooiers, gehakte kappertjes en de olijfolie. Breng dit goed op smaak met peper en zout. Voeg het mengsel toe aan de rest van het vlees, controleer de smaak en voeg de balsamico en evt nog zout en peper toe.

Mayonaise

Meng met de garde de eidooiers met de dijon mosterd en theelepeltje water tot een gladde massa. Voeg vervolgens de olijfolie druppel voor druppel toe en roer slechts naar één kant. Is de mayonaise klaar breng dan op kleur en smaak met de groene mosterd, wasabi naar behoefte toevoegen en peper en zout. Eventueel een beetje suiker toevoegen.

Spinazie

Spinazie met de knoflook kort wokken en laten afkoelen. Op smaak maken met peper en zout.

Opmaak

De lamshaas middels een ring van circa 5 cm midden op het bord. De spinazie er aan de bovenzijde schikken,flinke streep mayonaise aan onderzijde. Op de tartaar een nestje van de frisé sla (licht aanmaken) daarin het gefrituurde kwarteleitje.

Ingrediënten:

Kwartelei

  • 17 kwarteleitjes
  • 2 eieren (eiwitten)
  • panko
  • patentbloem
  • 1 liter frituurolie
  • peper en zout

Tartaar lamshaas

  • 1 kg lamshaas
  • 8 st. lenteui
  • 6 takjes tijm
  • 3 el.balsamico
  • 2 eieren (dooiers)
  • 2 el. kappertjes
  • 2 el. olijfolie

Mayonaise

  • 3 eidooiers
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 theelpeltje water
  • 25 gr groene mosterd
  • 20 gr. wasabi
  • 2 dl maisolie
  • 1 tl suiker (eventueel)
  • peper, zout

Spinazie

  • 300 gr spinazie
  • knoflook

Opmaak

  • frisé sla
  • olie
  • witte wijnazijn
  • peper zout