Tartiflette van harde Vacherin, peertje en filet d’Anvers

nagerecht


Bereiding

0.5 l zoete witte wijn laten inkoken met 100 gr suiker tot een mooie siroop.De peertjes schillen en in drieën snijden.
De walnoten even kort aanbakken in een droge koekenpan en daarna grof hakken.De plakjes filet d’ anvers laten drogen in een oven van 70 °C. Het stuk kaas ontdoen van de korst. De kaas verdelen in 30 porties (repen), 2 per persoon

Opmaak

Op een bord de partjes peren schikken en hierop 2 stukjes kaas leggen. Dit warm maken onder salamander of in de oven totdat de kaas net iets begint te lopen. Uithalen en afwerken met de siroop van wijn en wat gehakte walnootjes. Hierop een plakje gedroogde filet d’Anvers. Direct uitserveren.

Ingrediënten

  • 0,5 liter zoete witte (keuken)wijn
  • 100 gram kristalsuiker
  • 15 st rijpe peertjes
  • 15 plakjes filet d’ anvers (gerookt rundvlees uit Vlaanderen)
  • 15 stuks halve walnoten
  • 1 kg gram harde Vacherin Mont-d’Or