Teryaki van struisvogel met japanse noedels en avocadowasabimayonaise

hoofdgerecht


Bereiding

Marineer de struisvogelfilet, aan een stuk, in de teryakisaus, dek af en laat min. 30 minuten staan, draai het vlees af en toe om. Pel de avocado en verwijder de pit. Pureer avocado met het ei, limoensap en de wasabi (begin met een ½ eetlepel!!) en voeg geleidelijk de druivenpitolie toe onder voortdurend mixen. Breng op smaak met peper en zout Schil de gember en snijd in heel fijne julienne. Kook de noedels gaar. Lauwwarm serveren.Neem de filet uit de marinade en bak de filet in z’n geheel in zeer weinig olie Let op: door de zoete marinade kan het vlees snel aanbranden.Wikkel het vlees in de aluminiumfolie en laat het even rusten in de warmhoudkast. Meng ondertussen de lauwwarme noedels met 4 eetlepels avocadowasabimayonaise (punt 3). Snijd de filet in mooie dunne plakjes.

Presentatie

Schik de noedelsalade op het bord en verdeel er de plakjes filet over. Werk af met overgebleven avocadowasabimayonaise, de gemberjulienne en wat fijngesnipperde lente uitjes. Dien lauwwarm op.

Ingrediënten

  • 2 kg Struisvogelfilet
  • 2 st Rijpe avocado
  • 1 el Wasabi, voorzichtig scherp
  • van smaak
  • 2 dl Druivenpitolie
  • 2 st Ei
  • 2 st Limoenen(sap)
  • 500 gr Japanse noedels
  • 3 dl Teryakisaus
  • 3 st Lente-uitjes
  • 20 g Verse gember