Tulband van aubergine, tonijn, rucola & granaatappel

Tussengerecht


Bereiding:

Snijd de aubergine (met schil) in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes enkele minuten op een hoog vuur. Laat uitlekken en afkoelen op papier.
Snijd de tonijn in even zo grote blokjes, bestrooi ze met fleur de sel naar smaak en zet in de koelkast. Lepel de pitjes uit de 1,5 granaatappel en ontdoe van de vliesjes. Pers de limoenen.
Klop een marinade van de olijfolie, het limoensap en de sojasaus.
Schep de aubergine, tonijn en granaatappelpitjes in een kom en schenk de marinade erover. Breng op smaak met roze peper en fleur de sel. Laat de smaken goed intrekken.

Laat de kappers goed uitlekken in een zeef en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een klein pannetje en frituur de kappers, in en aantal porties, in ca. 5 minuten tot ze knapperig zijn. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Bewaar voor de opmaak van het gerecht.

Opmaak:
Snijd de limoen in dunne plakjes en de plakjes door de helft. Deze helften in kleine driehoekjes snijden. Rucola om de buitenkant van de steekring “vouwen”. Indien dit niet lukt: gebruik dan 2 verschillende maten steekring en leg het er tussenin.
Daar bovenop het tonijnmengsel scheppen en iets aandrukken. De gefrituurde kappers en een aantal korrels van het zwarte zeezout er overheen strooien. Steek per tulband 3 driehoekjes limoen er bovenin, bloemen erop en de cress.

Ingrediënten:

1 kilo violette aubergine
1,5 rijpe granaatappel
1200 gr verse tonijn
Fleur de sel
80 ml olijfolie
1 à 2 limoenen
30 ml sojasaus (Kikkoman)
Roze peper

150 gr. kappers
2 dl. zonnebloemolie

2 limoenen
150 gr. rucola
Zwart zeezout
1 Bakje Paarse viooltjes, 3 pp
2 bakjes Baby clover cress