Velouté van mosselen

tussengerecht


Bereiding

Fruit de sjalotten in een pan en doe er de mosselen en de witte wijn bij. Kook dit enkele minuten op tot alle mosselen open zijn. Houd 3×16 mossenschelpen met inhoud apart voor de garnering. Haal het mosselvlees uit de rest van de mosselen, houd de mosselen apart en zeef het mosselvocht. Vang het mosselvocht op.

Snijd de groenten inclusief de aardappelen en de tomaten fijn en fruit in de boter. Voeg een flinke pluk saffraan toe en laat even meefruiten.

Giet het mosselvocht erbij en laat dit 15 minuten koken. Doe er dan de crème fraîche bij en laat nog eens 10 minuten koken.

Pureer met de staafmixer en draai nog eens door een zeef. Doe er dan de pastis bij en breng op smaak met peper en zout.

Hak de peterselie fijn.

Serveer de velouté met de mosselen, de fijngehakte peterselie en garneer met de drie mosselschelpen.

Ingrediënten

  • 4 kilo mosselen
  • 1 fles witte wijn
  • 4 grote sjalotten
  • 2 preien
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • 4 tomaten
  • 8 dl crème fraîche
  • 1 pluk saffraan
  • 75 gr. boter
  • 1 bg pastis
  • zout en peper
  • 10 gr peterselie