Vlinder van Schotse gerookte zalm

voorgerecht


Bereiding

Zalm

Het stuk gerookte zalm in de lengte halveren. Met een scherp mes de zalm snijden en de hoeken goed afronden. De filets in dunne plakken snijden(ca 2 mm dik), zodat per persoon 6 plakjes zijn.

Voor de crème, in een kom de crème fraîche met de geraspte mierikswortel mengen en licht kruiden en op smaak maken met een klein beetje limoensap, zout en peper.

Kook de eieren hard 9-10 min.

Voor de garnituur, de peterselie, rode ui, bieslook en hardgekookte eieren ragfijn hakken.

Alles gescheiden houden en per bord twee sprietjes bieslook apart houden.

Van de frisée sla de blaadjes uit het gele hart gebruiken. De blaadjes wassen.

De sneetjes casinobrood toasten.

Opmaak

In het midden van ieder bord zes plakjes zalm in de vorm van een vlinder schikken. In het midden daarvan een flinke eetlepel crème scheppen en daarover het garnituur verdelen. Tot slot twee sprietjes bieslook als voelsprieten erbij leggen en de randen van het bord met frisée sla en peterselie blaadjes bestrooien.

Maak een vinaigrette van olijfolie en witte wijn azijn en druppel deze over de sla.

Met warme sneetje toast en plakjes citroen serveren

 

 

Ingrediënten

  • 1,2 kg  Schotse gerookte zalm
  • 0.5 l  crème fraîche
  • 3 tl   mierikswortel
  • 1   Limoen
  • 4   eieren
  • platte peterselie
  • 4 rode uien
  • 1 bos   bieslook
  • 1 krop frisée sla
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 casinobrood
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • 2 citroenen