Warme chocolade cake met chocolade sorbet en anijs appel

nagerecht


Bereiding

Chocolade sorbet

Breek de chocolade in stukjes en laat dan au bain-marie oplossen. Maak siroop van de suiker en het water. Meng het geheel met de melk en de wodka, het geheel schuimig opkloppen. Maak vervolgens van het geheel sorbet ijs in de machine. Als het ijs klaar is wegzetten tot gebruik.

Appels

Maak een siroop van de witte wijn en de suiker voeg hierbij de steranijs. Schil de appels en snijd deze in mooie kleine blokjes. Voeg hier de warme siroop aan toe en laat het geheel een half uur intrekken.

Chocolade cake

Chocolade in stukjes en samen met de boter au bain marie smelten. De eidooiers au bain marie verwarmen en toevoegen aan de verwarmde chocolade met boter. Klop de eiwitten met de suiker stijf. Zeef de hazelnoot bloem samen met de maïzena en voeg dit toe aan het chocolade mengsel. Spatel vervolgens de opgeslagen eiwitten door het geheel. Neem voor het afbakken kleine vormpjes, vet deze goed in en vul ze af met het cake mengsel. Bak ze af in een voorverwarmde oven, circa 15 minuten op 180 graden. Snij de filodeeg vellen in driehoeken smeer deze met water in en leg twee punten op elkaar. Bak deze af en gebruik ze als onderleggertjes voor het sorbet ijs. Strooi voor het doorgeven wat poedersuiker over de cake.

Ingrediënten: 15 pers. Sorbet

  • 750 gram chocolade Bittere couverture.
  • 450 gram suiker
  • 450gam water
  • 9 dl melk
  • 1,5 dl wodka

Appels

  • 8 appels Boskoop
  • 4 dl witte wijn
  • 8 steranijs

Chocolade cake

  • 600 gram couverture chocolade bitter
  • 300 gram boter
  • 240 gram hazelnoot bloem
  • 240gram maizena
  • 20 eidooiers
  • 20 eiwitten
  • 180 gram witte basterd suiker

Filodeeg punten: 15

  • Circa 6 vellen filo deeg
  • poedersuiker