WARME PRUIMENCLAFOUTIS EN GEKARAMELLISEERDE MUNSTERKAAS

nagerecht


Bereiding

Oven 180 gr.2 taarten tegelijkertijd bakken. Gebruik steeds de helft van de ingrediënten per vorm (30 cm) deze goed invetten met boter. Begin pas met de taarten in de oven te zetten 1 uur voor opdienen – warme taart!

Week de pruimen 15 min in heet water, giet ze af en laat goed uitlekken en snijd ze in vieren. Meng de melk en de banaan in de blender tot gladde massa. Voeg de eieren één voor één toe onder goed roeren en ook de stevia en de inhoud van de vanillestokjes, het meel, bakpoeder en een snufje zout. Giet de helft in een goed afsluibare springvorm (of schaal) 30 cm. en zet in de oven ongeveer 5 tot 10 min., totdat het beslag een beetje gestold is. Daarna de rest van het beslag voorzichtig toevoegen en de stukjes pruim daarover gelijkmatig verdelen. Laat de taart nog +/-35 min. in de oven, totdat de randen beetje bruin gaan kleuren.

Schil de appels, verwijder het klokhuis nauwkeurig met appelboor en snij horizontaal 60 flinterdunne plakjes (2 mm).

Kook de wijn met honing en steranijs 10 min. Leg de plakjes in een lange ondiepe bak en giet de hete wijn erover. Laat ze er zo lang in tot ze een rode kleur hebben gekregen. Regelmatig nat houden. Daarna uit laten lekken.

Snij schuine lange plakken van 50 g van de kaas en strooi op de snijkant rietsuiker, een tijdje in laten werken . Karamelliseer de suiker later met brander (niet zwart laten worden).

Presentatie

Leg op het langwerpige donker stenen bordje een stuk warme taart, daarnaast 3 gekleurde schijfjes appel half over elkaar heen en plaats daarop de gekaramelliseerde kaas. Leg er een bloemetje op.

Ingrediënten

  •  1 kg gedroogde pruimen
  • 300 g amandelmeel
  • 500 ml amandelmelk
  • 10 eieren
  • 4 el steviapoeder
  • 2tl bakpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 2 vanillestokjes
  • boter
  • zout
  • 5 Granny Smith
  • 1 fles rode wijn
  • 10 el honing
  • 4 steranijs
  • 800 g rijpe Munsterkaas

Presentatie

  • 16 paarse mini anjers