Gamba met Sambal Toatjo

Voorgerecht

Gambaolie Hak alle kruiden en snijd de ui en knoflook klein. Plet de koppen en stoof ze samen met de tijm, rozemarijn, ui, knoflook een snufje cayennepeper en zout. Voeg daarna beide oliën toe, verwarm tot net onder de 100°C... Bericht bekijken


Indonesisch soepje met schelpen

Soep

Sambal Maak de chilipepers schoon, en snijd ze met de zaadjes klein. Snipper de knoflook klein. Doe de chilipepers, de knoflook en de maïsolie in de blender en draai tot een pasta. Fruit deze pasta zachtjes aan. Voeg daarna de... Bericht bekijken


Makreel Boemboe Bali

Tussengerecht

Tomatencompote Snijd de ui en de knoflook fijn. Bind de rozemarijn, oregano en tijm met een touwtje bij elkaar. Zet de ui, knoflook en kruidenbuideltje aan in een scheutje olie. Blus af met de witte wijn en laat die volledig... Bericht bekijken


Indische lamsfilet

Hoofdgerecht

Ketjap-lak Snipper de rode chilipeper met zaadjes fijn. Meng alle ingrediënten en breng aan de kook. Laat de lak koken tot 110 °C. Blijf erbij om overkoken te vermijden, roer regelmatig. Laat afkoelen. Gelakte lamsfilet Bak de lamsfilet aan in... Bericht bekijken