• Agenda
  • Contact
  • Sitemap
  • Februari 2018

Société des Gourmets Euregionale
  • Home
  • Over SDGE
    • Lidmaatschap
    • Bestuur/commissies
    • Kookgroepen
    • Telefoon/mailinglijst
    • Telefoon & mail lijst (afgeschermd)
    • Duurzaamheid
    • Disclaimer
  • Nieuws
  • Het blauwe boek
    • Aanmelden
    • Opzegging
    • Apprenti
    • Statuten
    • Huishoudelijk reglement
    • Bestuursreglement alcohol
    • Kosten partnernight en huur Theehuis
  • Agenda
  • Menu’s
    • 2025
    • 2024
    • 2023
    • 2022
    • Apprenti-Gerechten
    • Amuse Gerechten
    • Menu-Archief
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009 en ouder
  • Recepten
  • Foto’s
    • Foto’s (Publiek)
    • Foto’s (Afgeschermd)
  • Instructies
    • Vacumeermachine
    • Steamer / Oven
  • Contact
    • Nieuwsbrief abonneren

Februari 2018

| Rene Wilderink

| Groep 6 De Pott’nkiekers

Download het menu van Februari 2018 als Pdf


Tartaar van beekridder met tomaat, crème van limoenblad en garnaal

voorgerecht

Bereiding Tomatenbouillon Hiermee onmiddellijk beginnen. Blend alle ingrediënten fijn in de blender (behalve de xantana). Hang de massa op in een schone kaasdoek. Laat de tomatenmassa zo lang mogelijk ‘uithangen’. Breng het sap op smaak. Bind licht af met xantana (1 gram... Bericht bekijken


Kombu dashi met wulken en gepocheerde foie gras

tussengerecht

Bereiding Dashi Kombu met keukenpapier schoonvegen. Eventuele witte uitslag op de kombu laten zitten. Dit zorgt mede voor de smaak. Spa Reine en kombu in een pan verwarmen tot 60 graden en ongeveer 1 uur op deze temperatuur laten trekken... Bericht bekijken


Angus entrecote met torentje van geplukte ossenstaart

hoofdgerecht

Bereiding Ossenstaart Bak de stukken ossenstaart in (een) koekenpan(nen) rondom aan in een beetje olijfolie. Doe ze hierna in een snelkookpan. Snijd de prei, wortelen, ui, bleekselderij en knolselderij in stukjes en zet, samen met de overige ingrediënten even aan... Bericht bekijken


Witte chocolade ijs met lemon curd en Italiaanse meringue

nagerecht

Bereiding Witte chocolade ijs Week de gelatine minimaal 10 minuten in een bakje met koud water. Breng de melk, de room en de suiker in een pan met dikke bodem aan de kook. Haal de pan van het vuur en... Bericht bekijken


Kookadres

Het Theehuis
Min. de SavorninLohmanlaan 15
7522 AP Enschede

Secretariaat

Rutger van Wijk
secretaris@sdge.nl

Contact

Bedrijfsinfo

KvK 40073631
secretaris@sdge.nl
Contact

Links

Sitemap
Impressum

Privacy statement

Copyright © 2025 Société des Gourmets Euregionale | sitemap | online partner: WeCre8