Wijn en Amuse proeverij groot succes

Wijn en Amuse proeverij groot succes

Met een supermooie opkomst, prachtige wijnen en amuses en heerlijk zomerweer, hebben we genoten van de eerste Wijn en Amuse Proeverij van onze Cuisine, die plaatsvond op 17 juni op de terrassen van het Theehuis.

Het doel was een mooie, ontspannen middag te organiseren waar fijne wijnen werden geschonken, heerlijke amuses werden geserveerd en nieuwe contacten konden worden gelegd. Mede door de hoge opkomst en het prachtige weer is dit gelukt. Veel dank aan de wijnhandelaren Henri Bloem, Hennie Berendsen, het Twentsch Wijnhuis, de Smörre en alle amuse makers om deze uitdaging aan te gaan!

De jury, bestaande uit de Burgemeester van Enschede, Roelof Bleker, Hennie Kuiper, één van de beste Nederlandse wielrenners aller tijden, en Joann eigenaresse Mandy Overbeek had een zware taak in het kiezen van de winnaar uit maar liefst negen kwalitatief hoge amuses. Onze felicitaties voor Mirjam en Colette, les Pots aux Feux, voor het winnen van de wisseltrophee 2023 en verdienen van de Eeuwige Roem met hun sublieme paling mousse met zomergroenten en yuzu gel. En voor Jos, Ce n’est pas treize, voor het winnen van de Runners Up prijs met zijn tartalette van paling mousse met wasabi crème. De namen van de winnaars zullen in de wisseltrophee worden gegraveerd en de winnende recepten worden op de website van de club gedeeld. We hopen dat ze jullie inspireren voor volgend jaar.

Wij bedanken iedereen die geweest is, het bestuur voor zijn steun en het mogelijk maken van de proeverij en alle chefs voor hun inzet. Deze geslaagde middag was niet gelukt zonder jullie aanwezigheid en support.

Wij gaan evalueren en denken aan een mooi jaarlijks terugkerend evenement; overgebleven muntjes dus goed bewaren!

De menu’s zijn te vinden op deze website, of klik HIER.

Met hartelijke groet,
Wijn en Amuse Comité 2023

Angelique Trap, René de Jong, Annemiek Roelofsz, Martin van Zetten, Véronique van Haaften

 


Terug naar Activiteitenoverzicht