Workshop chocolade

Workshop chocolade

Op 29 januari heeft de activiteitencommissie een chocolade workshop georganiseerd bij Jan Meen , meester chocolatier in Delden.
Doel: geïnformeerd raken over de verschillen in chocolade , haar smaken en de bereidingswijzen. En uiteraard het toepassen van dit alles.
We werden ontvangen met een kopje koffie en thee en uiteraard heerlijke bonbons.
Samen met mede chocolatier Philip gaf hij daarna uitleg over de cacao bonen, de origine en de verschillen hierin. De vulling werd gemaakt en zowel het enten als tabuleren van de chocolade werd gedemonstreerd .
De groep werd naderhand in tweeën opgedeeld, de eerste ging aan de slag met de smaakpapillen.
Van 8 soorten witte, melk en ook pure chocolade werd gevraagd blind te proeven , wat we ervan vonden, en welke smaken we konden onderscheiden. Heel erg leuk en leerzaam.
Na alle zoete smaken werden we door Margareth , de vrouw van Jan, getrakteerd op een heerlijk stokbroodje uit eigen bakkerij, stukjes kaas en worst, nootjes en een lekker glaasje rode en witte wijn.
De groepen gingen na dit prettige intermezzo wisselen, de eerste groep ging nu aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen : het maken van verschillende bonbons.
Zie de foto’s voor het geweldige resultaat !
We bedanken Jan, Margareth en Philip voor een zeer geslaagde middag, we kunnen deze workshop zonder twijfel bij iedereen aanbevelen .
www. bakkermeen.nl

 


Terug naar Activiteitenoverzicht