Gemarineerde St-Jacobsvrucht uit de schelp, canneloni van pompoen, met Granny Smith, witlof en citroen
voorgerecht
Bereiding Pompoencoulis (zelf maken) 3 Kg Muskaat pompoen (ruw gewicht), zout, 200 ml kippenfond. Verdeel de pompoen in stukken, verwijder de schil en de pitten. Het vruchtvlees in blokjes van ca 2,5 x 2,5 cm snijden. Dit vruchtvlees kort bakken... Bericht bekijken
Kalfszwezerik, crème van kropsla, shii-take, sabayon van Duvel
tussengerecht
Voorbereiding De kalfszwezerik 1 nacht in water laten weken met veel zout. Bereiding Maak van de 250 gr roomboter geklaarde boter in een steelpan en zet dit apart. 2 kroppen bladsla uit elkaar nemen en de bladeren zeer kort blancheren en terugkoelen... Bericht bekijken
Hazenrug, knolselderij, kersen, waterkers, kriekbier en appelazijn
hoofdgerecht
Bereiding Snijd voorzichtig de hazenrugfilets uit de rug. Ontvlies de filets door de vlieszijde op een plank te leggen en de filets aan de dikke kant vast te pakken. Het scherpe mes nu van je af over de plank bewegen.... Bericht bekijken
Tartiflette van harde Vacherin, peertje en filet d’Anvers
nagerecht
Bereiding 0.5 l zoete witte wijn laten inkoken met 100 gr suiker tot een mooie siroop.De peertjes schillen en in drieën snijden. De walnoten even kort aanbakken in een droge koekenpan en daarna grof hakken.De plakjes filet d’ anvers laten... Bericht bekijken
Whisky and cigars
nagerecht
Voorbereiding 175 gr boter smelten en hierin 1 nacht 30 gram zoethout laten trekken Bereiding 600 gr donkere chocolade roken in rookoven. Leg de chocolade op een klein schaaltje in de rookoven. 300 gr room laten opkoken en hierin de gerookte... Bericht bekijken