• Agenda
  • Contact
  • Sitemap
  • Januari 2017

Société des Gourmets Euregionale
  • Home
  • Over SDGE
    • Lidmaatschap
    • Bestuur/commissies
    • Kookgroepen
    • Telefoon/mailinglijst
    • Telefoon & mail lijst (afgeschermd)
    • Duurzaamheid
    • Disclaimer
  • Nieuws
  • Het blauwe boek
    • Aanmelden
    • Opzegging
    • Apprenti
    • Statuten
    • Huishoudelijk reglement
    • Bestuursreglement alcohol
    • Kosten partnernight en huur Theehuis
  • Agenda
  • Menu’s
    • 2025
    • 2024
    • 2023
    • 2022
    • Apprenti-Gerechten
    • Amuse Gerechten
    • Menu-Archief
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009 en ouder
  • Recepten
  • Foto’s
    • Foto’s (Publiek)
    • Foto’s (Afgeschermd)
  • Instructies
    • Vacumeermachine
    • Steamer / Oven
  • Contact
    • Nieuwsbrief abonneren

Januari 2017

| Peter Wilderink

| Groep 2

Download het menu van Januari 2017 als Pdf


Zwaardvis gemarineerd met Oranjebloesem, citrus en avocado crème

voorgerecht

Bereiding De zwaardvis licht aanvriezen. Snijd dunne lange plakjes van de zwaardvis en plet deze plakjes m.b.v. een steelpannetje tussen 2 plastic folies. Vorm ze vervolgens tot een carpaccio. (let op: eerst het bord insmeren met marinade) Marinade Meng het... Bericht bekijken


Gerookte eendenborst met enoki, gemarineerde groenten en knoflookmayonaise

tussengerecht

Bereiding Van de eend de vetlaag verwijderen. Leg de eend ongeveer 8 minuten op het rooster van de rookpan/oven. Na het roken eventueel licht aanvriezen. Snijd er vlak voor het uitserveren flinterdunne plakjes van. Was de spinazie verwijder de stelen... Bericht bekijken


Wildzwijn met een torentje van varkenswang, aardpeer en bietjes

hoofdgerecht

Bereiding Bak de varkenswangetjes kort aan met roomboter. Bak de wortel, prei en lardo mee. Voeg bouillon, madeira en bouquet garni toe en breng aan de kook. Laat 1,5 tot 2 uur garen op laag vuur. Pluk het vlees, verwijder... Bericht bekijken


Lasagne van mango en mandarijn, Beignets met chocolade en Earl-Greyijs

nagerecht

Bereiding Beignets Laat het steranijs, de opengesneden en uitgeschraapte vanillestokjes, kaneelstokjes, de citroenschil en sinaasappelschil 30 min. trekken in warme melk. Passeer de melk, voeg de boter toe en breng de melk aan de kook. Roer er de gezeefde bloem... Bericht bekijken


Kookadres

Het Theehuis
Min. de SavorninLohmanlaan 15
7522 AP Enschede

Secretariaat

Rutger van Wijk
secretaris@sdge.nl

Contact

Bedrijfsinfo

KvK 40073631
secretaris@sdge.nl
Contact

Links

Sitemap
Impressum

Privacy statement

Copyright © 2025 Société des Gourmets Euregionale | sitemap | online partner: WeCre8