• Agenda
  • Contact
  • Sitemap
  • September 2011

Société des Gourmets Euregionale
  • Home
  • Over SDGE
    • Lidmaatschap
    • Bestuur/commissies
    • Kookgroepen
    • Telefoon/mailinglijst
    • Telefoon & mail lijst (afgeschermd)
    • Duurzaamheid
    • Disclaimer
  • Nieuws
  • Het blauwe boek
    • Aanmelden
    • Opzegging
    • Apprenti
    • Statuten
    • Huishoudelijk reglement
    • Bestuursreglement alcohol
    • Kosten partnernight en huur Theehuis
  • Agenda
  • Menu’s
    • 2025
    • 2024
    • 2023
    • 2022
    • Apprenti-Gerechten
    • Amuse Gerechten
    • Menu-Archief
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009 en ouder
  • Recepten
  • Foto’s
    • Foto’s (Publiek)
    • Foto’s (Afgeschermd)
  • Instructies
    • Vacumeermachine
    • Steamer / Oven
  • Contact
    • Nieuwsbrief abonneren

September 2011

| Wim Smit

| Coquerie Vief

Download het menu van September 2011 als Pdf


Salade van Noordzeekrab, citroenkletskopjes en een pikante gazpacho

voorgerecht

Bereiding Citroenkletskopjes Blancheer de fijngesneden citroenschil. Laat het vocht afkoelen en houdt 60 gram apart. Doe alle ingrediënten in de blender en draai er een gladde massa van. Stort de massa en laat 30 minuten rusten. Smeer het beslag zeer... Bericht bekijken


Heilbot afgelakt met zwarte olijfolie, jus van bospeentjes en appelcress

tussengerecht

Bereiding Olijfolie Droog de zwarte olijven gedurende 2-3 uur in een oven van 70 graden Celsius. Zorg dat de olijven helemaal droog zijn. Draai de olijven met de olijfolie in de keukenmachine tot een mooie coulis (evt passeren door een... Bericht bekijken


Parelhoen in prosciutto, balsamico bietjes, vijgenpuree en boutje met honingkruim

hoofdgerecht

Bereiding Parelhoen Snijd de boutjes van de parelhoen. Gebruik deze bouten voor het konfijten (zie hieronder).Snijd de parelhoen filets los van het karkas en verwijder de huid. Gebruik 3-4 karkassen voor de saus.Droog de borsten en wrijf in met peper.... Bericht bekijken


Pyramide van nougatineparfait met een compote van rood fruit

nagerecht

Bereiding Nougatineparfait Klop de slagroom lobbig en zet meteen in de koelkast. Kook de suiker, honing en het water tot een lichtbruine siroop. Klop het eiwit luchtig en stijf in een goed ontvette kom. Giet de afgekoelde suikersiroop in een... Bericht bekijken


Kookadres

Het Theehuis
Min. de SavorninLohmanlaan 15
7522 AP Enschede

Secretariaat

Rutger van Wijk
secretaris@sdge.nl

Contact

Bedrijfsinfo

KvK 40073631
secretaris@sdge.nl
Contact

Links

Sitemap
Impressum

Privacy statement

Copyright © 2025 Société des Gourmets Euregionale | sitemap | online partner: WeCre8