• Agenda
  • Contact
  • Sitemap
  • September 2012

Société des Gourmets Euregionale
  • Home
  • Over SDGE
    • Lidmaatschap
    • Bestuur/commissies
    • Kookgroepen
    • Telefoon/mailinglijst
    • Disclaimer
  • Nieuws
  • Het blauwe boek
    • Aanmelding
    • Apprenti
    • Statuten
    • Huishoudelijk reglement
    • Bestuursreglement alcohol
    • Kosten partnernight en huur Theehuis
  • Agenda
  • Menu’s
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • Apprenti-Gerechten
    • Menu-Archief
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
      • 2009 en ouder
  • Recepten
  • Fotoalbum
    • Foto’s (Publiek)
    • Foto’s (afgeschermd)
  • Lustrum
  • Contact

September 2012

| Hans Enke

| Jeudix

Download het menu van September 2012 als Pdf


Tartaar van tonijn met ansjovistapenade en eidooiermousseline

voorgerecht

Bereiding Leg plakjes stokbrood op een ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie. Bak ze goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 180 gr. (ongeveer 8 min.) Snijd de tonijn in repen. Draai de tonijn samen met de gehakte sjalot en olijfolie door de gehaktmolen met... Bericht bekijken


Ravioli van paddenstoelen, krokante zwezerik, schaaltje van Comté en wasabiroom

tussengerecht

Bereiding Duxelle Maak de champignons schoon en snijd de grote champignons in brunoise. Laat de brunoise, gehakte prei en sjalot aanzweten in 60 gr. geklaarde boter. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Laat inkoken tot een dikke massa, voeg... Bericht bekijken


Bedje van Romeinse sla, gelakte eend met koffieparfum, snijbonen en geroosterde pijnboompitjes

hoofdgerecht

Bereiding Ontdoe de eendenborsten van de nog aanwezige vliezen en snij de vetrand indien nodig bij. Snij de vetkant ruitvormig in, pas op dat je niet te diep snijd!! Leg ze weg tot ze worden gebraden. Kook de aardappelen met de gesnipperde uien, knoflook en... Bericht bekijken


Muscovade spongecake met frambozen, rode wijnijs en frambozenjus

nagerecht

Bereiding Spongecake Maal de hazelnoten en de walnoten tot een fijn”poeder”en zeef de bloem er bij. Klop in aparte kommen de eidooiers licht en de eiwitten tot een stevig schuim. Schep de eiwitten op de luchtige dooiermassa en spatel alles rustig dooreen. Strooi... Bericht bekijken


Kookadres

Het Theehuis
Min. de SavorninLohmanlaan 15
7522 AP Enschede

Secretariaat

Rutger van Wijk
06 81 40 65 99

Bedrijfsinfo

tel. 053 435 61 68
secretariaat@sdge.nl
KvK 40073631

Links

Sitemap
Impressum

Copyright © 2023 Société des Gourmets Euregionale | sitemap | online partner: WeCre8