Preicrème met ‘kaviaar’

voorgerecht

Bereiding Week de gelatineblaadjes minstens een kwartier in koud water. Blancheer de bosuitjes en snij deze in staafjes van 3 cm en zet apart. Was en snij de sjalotjes en de prei fijn. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje... Bericht bekijken


Soep van fazant

soep

Bereiding Zet de gedroogde paddenstoelen direct bij binnenkomst in de week. Fazanten. Snij de filets uit de fazanten en zet apart. Snij en hak de rest van de fazanten klein. Bouillon Stap 1: Zeef de geweekte paddenstoelen door een grove... Bericht bekijken


Tarbot met gamba-mousse in saffraansaus

hoofdgerecht

Bereiding De Farce Pel de Gamba’s, schalen naar saffraansaus. Snij de goed gekoelde gamba’s in blokjes en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper (voorzichtig!). Maal fijn in de keukenmachine. Voeg eerst het koude eiwit, daarna langzaam de koude,... Bericht bekijken


Sorbet met vijgen

sorbet

Bereiding Zet de coupes in de vriezer. Breng 12 dl water met de suiker aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken. Laat afkoelen en zet 2 dl siroop apart.Voeg het sap van 2 limoenen en 5 sinaasappels aan de 10... Bericht bekijken


Met nootjes gepaneerde reekoteletjes

hoofdgerecht

Bereiding Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in een halve liter water. Hak de verse paddenstoelen grof. Pel en snipper de sjalotten en het knoflookteentje. Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef af in een andere pan en druk goed uit. Zet eekhoorntjesbrood apart.... Bericht bekijken


Franse citroentaart

nagerecht

Bereiding Crème chantilly Zet alle benodigdheden (poedersuiker, beslagkom, mixergardes) in de koeling en laat goed koud worden tot de afwerking.Vlak voor het uitserveren: Sla de room met poeder- en vanillesuiker stijf. Doe over in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Bodem... Bericht bekijken