Wijnbeschrijving Juni 2024
De_wijnen_bij_het_menu_van_juni_2024
De_wijnen_bij_het_menu_van_juni_2024
Gelei Neem een passende pan, doe daarin het water, suiker, citroensap en zestes en breng aan de kook (= siroop). Laat de vloeistof 10 minuten afgedekt staan. Passeer de vloeistof en koel af tot onder de 20 °C. (moet koud zijn). Roer het... Bericht bekijken
Uitbenen Verwijder de bouten en de filets zonder de te verwijderen. De bouten apart houden en de vleugels apart houden. Trek het vel over het vlees zodat het bot vrij ligt (vleesballetjes), bind er een stukje touw omheen. De huid aan een kant... Bericht bekijken
Asperges Schil de asperges tot net onder de kop rondom dubbel met een dunschiller. Snijd het onderste harde gedeelte (ca 1 cm ) af. Verzamel zoveel mogelijk aspergeschillen van de witte asperges van het voorgerecht en hoofdgerecht. Doe alle schillen in... Bericht bekijken
Mayonaise Zet alle ingrediënten klaar en materiaal. Doe de mosterd in een bekken, voeg peper en zout toe en de eidooier. Klop deze luchtig en voeg dan de azijn toe, verder luchtig kloppen. Voeg nu in een dunne straal de olie... Bericht bekijken
De_wijnen_bij_het_menu_van_mei_2024
Het foccacia deeg Meng het water, de suiker, olijfolie en de verse gist door elkaar. Meng de grana duro, de patentbloem en het bakpoeder door elkaar, zeef het bloemmengsel. Voeg het bloemmengsel en het zout toe aan het water-gistmengsel en kneed tot... Bericht bekijken
De Époisses nij de korst van de kaas en laat de Époisses in een ovenschaal uitlekken in een op 50°C voorverwarmde oven. Spuit de zuivere kaas in de silicone vorm en plaats die na afkoeling in de vriezer. Dadel Ontpit de... Bericht bekijken
Lamsracks en lamsfilet Halveer de lamsracks. Verhit olie en wat boter en bak de lamsfilet en de lamsracks snel bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in ovenschalen. Bestrooi ze met peper en zout en wrijf ze in met... Bericht bekijken
Bereiding Maak eerst de suikersiroop door 150 gr. suiker in 1,5 dl. water aan de kook te brengen. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen in de koeling! Het grapefruitsap met de afgekoelde suikersiroop en de Campari vermengen en in... Bericht bekijken