Recepten

Lamsbout met citroen

Marinade  Leg de gepelde tenen van twee bollen knoflook in een vuurvaste kom met olijfolie. Zet de kom 7 minuten in de hete oven (180 graden). Haal de knoflooktenen uit de olie en laat de tenen en de olie afkoelen... Bericht bekijken



Pijlstaartinktvis met zwarte pasta

PIJLSTAARTINKVISSEN Trek kop, tentakels en ingewanden uit het zakje en verwijder de doorzichtige kraakbeenbalein. Sla de tentakels open en verwijder de bek. Trek van het zakje de bruinviolette huid – voor zover nog aanwezig – af, snij het zakje overlangs... Bericht bekijken



Drie amuses

GEMARINEERDE ANSJOVIS Snij de verse ansjovisjes aan de buikzijde open en haal de ruggengraat met graat eruit en verwijder het staartje. Spoel de ansjovisjes goed af. Maak een marinade van citroensap, olijfolie, witte peper en fijn zeezout. Marineer hierin de... Bericht bekijken



Bouillon van houtduif

Bereiding Kippenbouillon Doe de kip met koud water en zout in de pan, breng aan de kook en schuim regelmatig af. Snijd alle groenten grof. Voeg de groenten en de kruiden toe en laat minimaal 2 uur tegen de kook aan op... Bericht bekijken