Recepten

Kreeft met coquille en salade roseval

Bereiding Breng een ruime hoeveelheid zout water aan de kook en doe een kreeft per keer in het kokende vocht. Kooktijd is ongeveer 5 minuten. De kreeft is direct gereed voor verder gebruik en consumptie. Haal de kreeft uit het... Bericht bekijken



Frambozen Spoom

Breng water met 300 gr suiker aan de kook. Suiker geheel oplossen en laat afkoelen. Voeg vruchtenpuree en citroensap toe en roer met een garde tot gladde massa. Deze massa door een zeef passeren en in kleine ijsmachine tot ijs... Bericht bekijken



Velouté van kastanje met slakken

Veloute Pel en snipper de sjalotten, schil de aardperen en snijd in blokjes, snijd de knoflook in grove stukjes. Smelt 40 gr boter en bak 750 gr kastanjes, de aardpeer, de knoflook en de ui goudbruin. Blus met de cognac,... Bericht bekijken



Tonijn variatie

Verwijder de korsten van het witbrood, snij het brood in kleine blokjes. Verhit de 2,5 dl koolzaadolie in een braadpan en bak de  blokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Roer de room en de mosterd door elkaar en kruid met... Bericht bekijken



Eendenbout met Hollandse twist

Verwarm de oven voor op 180℃ (geen vocht). Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Gaar de pompoen in een braadslee met scheut olie in 30 minuten, de pompoen moet ruim gaar zijn. Plet de pompoen met... Bericht bekijken