Parfait de carottes
Maak de wortelen schoon. Maak een suikersiroop met een verhouding van 1: 1 = 50 gr suiker en 50 ml water en breng aan de kook. Schaaf op de mandoline enkele dunne banen van de wortels. 16 st. Snijd ze... Bericht bekijken
Maak de wortelen schoon. Maak een suikersiroop met een verhouding van 1: 1 = 50 gr suiker en 50 ml water en breng aan de kook. Schaaf op de mandoline enkele dunne banen van de wortels. 16 st. Snijd ze... Bericht bekijken
Bak Filet De filet kort aanbakken. Zet het weg in de koeling. Blus (deglaceer ) de pan af met de rode wijn en reduceer (inkoken) tot een glace (stroperige extract). (welke we nodig hebben bij de saus). Duxelles Maak de... Bericht bekijken
Chlorophyl Was, droog en ontdoe de peterselie van de steeltjes. Doe in de blender en pureer ze volledig glad . Neem een doek doe de gepureerde peterselie daarin en knijp dit uit boven een kom, dit peterselie groen (Chlorophyl) zuig... Bericht bekijken
Kwartelboutjes (direct mee beginnen) Snijd de boutjes van de karkassen en verwijder het vel en evt. vet. Verwijder het bovenste beentje uit de boutjes door deze los te wrikken en uit bovenbeen te trekken. De pees van het voetje doorsnijden... Bericht bekijken
Kokos panna cotta Week de gelatine een koud water. Verwarm de slagroom en los hier de suiker in op. Los de gelatine in de warme slagroom op. Voeg de kokosmelk toe. Smeer een vierkante vorm in met amandelolie. Giet de... Bericht bekijken
Voorbereiden Verwijder de rug- en ondervin met een schaar en snijd de paling in stukken van ca. 6 cm. Laat een uur in gezouten ijskoud water trekken en dep droog. Paling Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de... Bericht bekijken
De pompoensoep Snipper de ui, schrap de wortel en snijd in kleine stukjes. Schil de pompoen en snijd in kleine stukken. Rasp de gemberwortel en kneus de sereh. Rasp verse nootmuskaat (1/2 theelepel). Fruit de ui 5 minuten in de... Bericht bekijken
Aardappel zalf Schil de aardappelen en spoel ze goed af met water. Kook de aardappelen gaar met ruim Inca Salt. Doe de aardappels in een vergiet, bewaar het kookvocht, stoom ze goed droog. Wrijf ze door een zeef, voeg de... Bericht bekijken
Maak de champignons schoon . Verhit wat olijfolie met de fijn geperste knoflook en bak hierin de champignons wat aan Snij de rucola fijn en verdeel dit over de amuselepels Verwarm de oven op 180 grC Meng de geitenkaas met... Bericht bekijken
Begin met het grillen van de groenten voor het torentje! Vegetarische bobotie Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een grote kom de eieren los met de crème fraîche, specerijen, de bruine suiker, zout en peper. Schil de... Bericht bekijken